zaterdag 17 december 2011

Drive

Drive is een fel besproken film uit 2011. De regisseur is relatief onbekend en maakte vooral films met een gruwelijke toon. De film begint heel stijlvol en spannend. In de hoofdrol speelt Ryan Gosling, een "driver" die zowel automechaniciën is, als stuntpiloot en chauffeur bij overvallen.

Het hoofdpersonage is een koele kikker die niet makkelijk ontdooit. Wanneer hij de knappe Irene (Carey Mulligan) en haar zoontje ontmoet komt zijn gevoelige kant bovendrijven. Maar een kans op geluk blijkt hem niet gegund te zijn want zijn baas betrekt hem in louche zaken wanneer hij geld leent van maffiosi. Wanneer Irene's man Standard (Oscar Isaac) vrij komt uit de gevangenis komt hij pas echt in de problemen. Hij helpt Standard bij een overval die helemaal fout loopt.

Drive is een formidabele film. De film komt ouderwets en iconisch over. De muziek is schittterend en de acteerprestatie onvergetelijk! Het is een stoere film die aan je ribben blijft kleven. Het extreme geweld komt wel vaak gruwelijk over. Een topfilm!

Mijn score: 10/10

Geen opmerkingen: