dinsdag 7 augustus 2012

Total recall

Total Recall is de remake van de gelijknamige film van de Nederlandse regisseur Paul Verhoeven waarin Arnold Schwarzenegger de hoofdrol speelde. Zo'n 20 jaar later is er de remake van Len Wiseman.

De film vertelt het verhaal van Doug Quaid (Colin Farrell) die samen met zijn vrouw Lori (Kate Beckinsale) in de "kolonie" woont, een smerige stuk land waarin arbeidskrachten wonen die heen en weer pendelen tussen hun thuis en het enige nog echt leefbare gebied "de federatie van Groot-Brittannië". De film speelt zich in een futuristische toekomst af en Doug heeft genoeg van zijn arbeidersleven en besluit in te gaan op het aanbod van een firma om aangename dromen te beleven en de herinneringen aan een beter leven te hebben.
Maar eens bij Recall loopt het foto wanneer een patrouille binnenvalt en Doug genoodzaakt is om zijn leven te redden.

Kort nadien ontdekt Doug dat hij een geheim agent is, Hausser en dat zijn huwelijk opgezet spel is. Hij moet op de vlucht voor de politie en wordt opgejaagd door zijn vrouw en de politieke leider Cohaagen. Het wordt een spannend kat-en-muisspel waarin je kennismaakt met de mogelijke toekomst van onze planeet.

Total Recall werd opnieuw een spannend film boordevol actie...
Enkel een aanrader voor de liefhebbers van actie!

Mijn score: 7/10

Geen opmerkingen: