donderdag 3 november 2011

The getaway

The getaway kreeg in de jaren 90 een remake, dat bevestigt de waarde van deze misdaadklassieker. In de film speelt de filmheld uit de jaren 70, Steve McQueen, de hoofdrol. Leuk om te weten is dat de muziek, de mondharmonicaliedjes gebracht werden door de Belgische Toots Thielemans!!

Steve McQueen vertolkt de stoere rol van Don McCoy die vrijkomt uit de gevangenis maar onmiddellijk een nieuwe roof op een bank voorbereid samen met zijn vriendin Carol (Ali MacGraw). Jammer genoeg loopt de uitvoering van de overval niet zo vlot. Eén van hun handlangers schoot enkele klanten in de bank dood en Don ontdekt dat Carol verwikkelt zit in een complot met de opdrachtgever.

De sinistere muziek komt wat gedateerd over en zorgt soms voor een vreemde spanning. Vooral de rol van Carol werd door Ali MacGraw knap gespeeld. Je kan de angst en twijfel van haar gezicht lezen bij de zenuwslopende momenten. De misdaadfilm kent een bloederige ontknoping, maar toch vermeld de film dat hij geschikt is vanaf 6 jaar... begrijpen wie begrijpen kan!


Mijn score: 7/10

Geen opmerkingen: