woensdag 17 augustus 2011

Personal effects

In Personal effects spelen 2 personages die net een verlies te verwerken kregen de hoofdrollen. Andrew (Ashton Kutcher) treurt om de dood van zijn zus, hij hoopt dat de verdachte engerd die is opgepakt tijdens het proces zal berecht worden en woont elke zitting bij. Linda (Michelle Pfeiffer) verloor haar man en gaat ook op in het volgen van het proces van de dader. Andrew en Linda leren elkaar beter kennen wanneer Andrews moeder hem meeneemt naar een hulpgroep voor mensen die te kampen krijgen met een sterfgeval in hun familie.

Linda zoekt troost bij de veel jongere Andrew en neemt hem mee naar feestjes die bij haar werkzaamheden horen. Andrew is eerder teruggetrokken en het doet hem deugd om zijn gedachten te verzetten. Hij helpt bovendien Linda's gehandicapte zoon bij het verwerken van zijn vaders dood. Toch blijkt de relatie tussen Linda en Andrew moeilijk te lopen wanneer de dader van de moord op Andrews zus wordt vrijgesproken. Het is dan pas dat Andrew beseft dat hij verder zal moeten zonder zijn tweelingszus.

Personal effects is een rustige film over het verwerken van een verlies. De film overtuigt en de twee beroemde acteurs spelen hun rollen prima. Een geslaagde film die wel niet zorgt voor een opbeurende avond.

Mijn score: 8,5/10

Geen opmerkingen: