zaterdag 27 december 2014

Interstellar

Matthew McConaughey speelt een ruige landbouwer, Cooper, die veel moeite doet om zijn 2 kinderen alleen op te voeden. De film speelt zich af in de nabije toekomst en de planeet aarde is er niet goed aan toe. Stofstormen teisteren de aarde en gewassen groeien niet goed zodat er voedselschaarste heerst.



Cooper had vroeger een carrière als piloot en hij wordt door een wetenschapper (Michael Caine) gevraagd om een geheime reis te maken naar de ruimte. De opdracht van deze reis is om een planeet te zoeken waar leven mogelijk is voor de mens om dan nadien een kolonie mensen over te brengen.

Na lang twijfelen en een moeilijk afscheid met Coopers dochter (Jessica Chastain) blijkt al snel dat de ruimtereis gevaarlijk wordt en heel wat levensjaren van de piloot zullen eisen. Het vervolg verklappen zou flauw zijn maar deze film kent enkele onverwachte wendingen.

Het verhaal is ondanks het genre vrij geloofwaardig gebracht en sleurt je mee in een mogelijk dramatisch toekomst van onze planeet. McConaughey is zichzelf en Anne Hathaway speelt een astronaut met de nodige geheimpjes en vreemde 'kantjes'.

Mijn score: 8/10

Geen opmerkingen: